Welke verzekeringen heeft een ZZP'er nodig

Gaat u starten als ZZP’er of bent u al een tijdje aan het werk als zelfstandige? Dan is het belangrijk om na te gaan of u wel goed verzekerd bent. Er kan altijd iets gebeuren waardoor u in de problemen kunt komen. De financiële gevolgen hiervan kunnen heel groot zijn. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent. Wij hebben voor u uitgezocht welke verzekeringen echt onmisbaar zijn voor u als ZZP’er.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De absolute nummer 1 is de arbeidsongeschiktheidsverzekering, ook wel AOV genoemd. Wanneer u door ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt raakt, dan heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig zodat u toch voldoende inkomen ontvangt. Als zelfstandige kunt u geen aanspraak maken op een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, u moet dit zelf regelen.

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u zich tegen het verlies van inkomen dat ontstaat wanneer u niet meer kunt werken door een ziekte of een ongeval. Zorg ervoor dat u een AOV afsluit zodat u met een gerust hart kunt doen waar goed in bent: ondernemen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, zeker voor u als zelfstandig ondernemer. Wanneer er toch iets misgaat, wilt u niet voor de kosten op moeten draaien. Uiteraard kan het een klein ongelukje zijn, waarbij de gevolgen niet zo groot zijn. Maar wanneer het probleem echter groter is, lopen de kosten snel op. U wilt dan niet dat uw bedrijf kapotgaat vanwege een fout. Zorg daarom voor een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waar u op terug kunt vallen wanneer er toch iets misgaat.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij sommige ZZP’ers ook zeker aan te raden. Heeft u als ZZP’er een adviserend beroep? Dan kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst bieden wanneer u toch een fout heeft gemaakt. Denk hierbij aan een verkeerd advies of een berekeningsfout met grote gevolgen. U wilt niet dat u aansprakelijk wordt gesteld in dit soort gevallen, want de schade kan flink oplopen.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Als u denkt dat u de rechtsbijstandverzekering die u privé heeft afgesloten ook kunt gebruiken voor uw bedrijf dan heeft u het mis. Voor zakelijke problemen heeft u een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig. Bij een geschil met een opdrachtgever of bijvoorbeeld de overheid dan is bijstand van een advocaat vaak onmisbaar. Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Inventaris- en goederenverzekering

Heeft u producten of een inventaris voor uw onderneming? Dan is een inventaris- en goederenverzekering een echte must. U verzekert zich tegen schade aan de spullen die u gebruikt om uw bedrijf te kunnen uitoefenen en de grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw producten te maken. Wanneer de inventaris of goederen schade oplopen door bijvoorbeeld brand, dan bent u gedekt tegen deze schade en kunt u opnieuw starten.

Een bedrijfspand valt niet onder de inventaris- en goederenverzekering, daarvoor moet u een gebouwverzekering afsluiten.

Vragen over verzekeringen voor ZZP’ers

Wilt u nog meer weten over verzekeringen die voor u als ZZP’er van belang zijn? Neem contact op met een adviseur van Gana Adviesgroep. Wij staan voor u klaar met een antwoord op alle vragen en het beste advies voor uw onderneming.

Welke verzekeringen heeft een ZZP'er nodig