Inventaris- en goederenverzekering

Inventaris- en goederenverzekering

Met een inventaris- en goederenverzekering verzekert u zich tegen schade aan uw inventaris en goederen. Hierbij betekent inventaris alles wat u gebruikt om uw bedrijf uit te oefenen en onder  goederen worden de grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw producten te maken verstaan. Als bijvoorbeeld uw pand door een brand verwoest wordt, is er van uw inventaris en goederen vaak weinig te redden. De kosten voor vervanging van inventaris en goederen worden onder een inventaris- en goederenverzekering gedekt mits de reden van schade in de voorwaarden van uw verzekering zijn opgenomen.

Wat valt onder een inventaris- en goederenverzekering?

Onder een inventaris- en goederenverzekering vallen alle goederen en inventaris die u gebruikt om uw werk te kunnen uitoefenen of uw producten te produceren. De schade die ontstaat aan het bedrijfspand zelf wordt niet onder een inventaris- en goederenverzekering verzekerd, daar sluit u een gebouwverzekering voor af. 

Vergelijk het in het simpelste geval met de privéverzekeringen voor opstal en inboedel. Inboedel is alles in het huis wat los zit, opstal is alles aan het huis wat vastzit. 

Wat vergoed een inventaris- en goederenverzekering?

Een inventaris- en goederenverzekering vergoedt de kosten van vervanging van uw inventaris en goederen tot de hoogte van uw verzekerde bedrag. Hierbij mag de schade niet opzettelijk toegebracht zijn, dit is wel aan bepaalde voorwaarden onderhevig. Deze voorwaarden verschillen per verzekering en verzekeraar dus laat u goed adviseren over de juiste verzekering voor uw situatie. Een inventaris- en goederenverzekering zorgt ervoor dat u uw bedrijf binnen een redelijke termijn weer kunt hervatten. In veel gevallen worden ook bereddings- en expertisekosten, de kosten die u maakt om direct weer aan de slag te kunnen en een schade-expert in te schakelen, vergoedt.

Meer weten over: Inventaris- en goederenverzekering?

Belangrijk om te weten

Produceert u seizoensgebonden goederen? Of heeft u in bepaalde perioden meer voorraad dan andere? Hou hier dan rekening mee in het kiezen van uw verzekerde bedrag. Ook in de periode waarin uw voorraad het grootst is moet u verzekerd zijn voor vervanging van deze goederen. U betaalt hiervoor wel een hogere premie, maar u vermijd hierbij wel het risico op onderverzekering en een te lage uitkering bij schade.

Hulp nodig bij het afsluiten van uw inventaris- en goederenverzekering?

Weet u niet precies waar u op moet letten bij het afsluiten van een inventaris- en goederenverzekering? Wilt u advies over de hoogte van uw inventaris- en goederenverzekering? Neem dan contact op met een adviseur van Gana Adviesgroep in Nijmegen. Een zakelijk adviseur van Gana Adviesgroep helpt u graag verder.

De voordelen van een inventaris- en goederenverzekering

Veelgestelde vragen Inventaris- en goederenverzekering

Valt ook de schade aan mijn bedrijfspand of inventaris onder de bedrijfsschade verzekering?

Nee, de bedrijfsschade verzekering dekt de bijkomende financiële schade die u lijdt als gevolg van schade aan uw bedrijf. Denk hierbij aan omzetverlies, vaste lasten ...

Valt mijn bedrijfspand ook onder de inventaris- en goederenverzekering?

Nee, uw bedrijfspand valt onder een gebouwverzekering. Alle goederen en inventaris die u gebruikt om uw werk te kunnen doen of producten te kunnen produceren ...

Ik handel in seizoensgebonden producten, hoe gaat dat met de dekking van de verzekering?

Dit betekent dat er bepaalde momenten in het jaar zijn dat u meer voorraad heeft. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u daar ...

Vergoedt een inventaris- en goederenverzekering mijn hele inventaris?

De inventaris- en goederenverzekering vergoed de kosten van vervanging van uw inventaris en goederen tot de hoogte van het verzekerde bedrag. Het is daarom zeer ...