Ik ben ZZP’er

U werkt voor uzelf als ZZP’er. Ergens heeft u besloten om uw eigen bedrijf te starten. Prachtig staaltje ondernemerschap, maar u weet als geen ander dat de vrijheid die het zelfstandig werken geeft ook veel extra werk met zich meebrengt. In loondienst worden zaken voor u geregeld, maar nu moet u zelf uw boontjes doppen. Niet alleen wat betreft opdrachten of omzet, maar ook wat betreft verzekeringen. Om u te helpen zetten wij ze nog een keertje op een rijtje.

Bedrijfsverzekeringen voor ZZP’ers

Het zal niet het eerste zijn waar u mee gestart bent toen u uw bedrijf oprichtte maar vast wel vrij rap na de start; bedrijfsverzekeringen. Als ZZP’er wordt u verantwoordelijk voor uw eigen verzekeringen en geen enkel bedrijf kan zonder zichzelf te beschermen tegen bepaalde bedrijfsrisico’s om zo de voortgang van het bedrijf te bewaken. De meest afgesloten bedrijfsverzekeringen voor ZZP’ers zijn de aansprakelijkheidsverzekeringen (bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid) en de zakelijke rechtsbijstandverzekering. Afhankelijk van uw beroep en branche kunt u dit pakket uitbreiden met verzekeringen om uw inventaris en goederen te beschermen of u te verzekeren tegen schade aan een eventueel bedrijfspand.

Lees meer over:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’er

De verzekering die veel ZZP’ers niet direct afsluiten maar wel ontzettend belangrijk is, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vaak wordt deze “te duur” bevonden en neemt men daarom een groot risico om zich niet te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Terwijl u als ZZP’er juist ontzettend kwetsbaar bent. Als u niet in uw inkomen kunt voorzien, dan is er geen vangnet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering sluit u af om het risico op langdurige arbeidsongeschiktheid af te dekken en uw inkomen te beschermen als u door ziekte of een ongeval niet kunt werken.

Lees meer over:

Pensioen voor ZZP’er

Maar dan zijn we er nog niet. Als zelfstandig ondernemer wordt van u ook verwacht dat u maatregelen neemt voor uw toekomst. U bouwt als ZZP’er geen werknemerspensioen op; u bent immers niet in loondienst. Het lijkt nu misschien de ver-van-mijn-bed-show maar zorgen voor de toekomst kunt u eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Door te sparen of door een deel van uw huidige inkomen weg te zetten voor later. Zo bouwt u, ondanks dat u niet in loondienst bent, toch een soort van pensioen op. Een zakelijk adviseur van Gana Adviesgroep vertelt u hier graag meer over.

Lees meer over:

Wilt u hulp bij het afsluiten van verzekeringen voor uw eigen bedrijf?

Heeft u na het lezen van al deze verzekeringen nu het idee dat u iets meer moet met de verzekeringen voor uw bedrijf? Wilt u toch een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten of voor uw pensioen gaan sparen? Neem dan vandaag nog contact op met een zakelijk adviseur van Gana Adviesgroep. Hij of zij helpt u graag de mogelijkheden in kaart brengen en de verzekeringen op u als ZZP’er toespitsen. Zodat u met een gerust hart kunt blijven ondernemen.

Ik ben ZZP’er