Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Hypotheekrentes gaan op en neer, afhankelijk van de huidige financiële situatie. Wilt u verhuizen of verbouwen wanneer de rente laag staat, dan is dat gunstig. Maar als u niet wilt verhuizen of verbouwen kan het toch verstandig zijn om uw huidige hypotheekrente te vergelijken met de rente die op dat moment wordt aangeboden. Wanneer u een hypotheek heeft afgesloten met een hoge rente, dan kan het verstandig zijn om te onderzoeken of het oversluiten van uw hypotheek financieel voordelig kan zijn. Uiteraard zijn er een aantal zaken waar u op moet letten bij het oversluiten van uw hypotheek.

Waarom zou ik mijn hypotheek oversluiten?

Lagere maandlasten klinkt iedereen toch als muziek in de oren? Het oversluiten van een hypotheek kan daarbij helpen. Uiteraard moet de rente dan lager staan dan de rente waarvoor u de hypotheek destijds heeft afgesloten. Soms is het oversluiten van de hypotheek handig wanneer u uw woning wilt verbouwen of verduurzamen. Door extra financiële ruimte te creëren kunt u de verbouwing of verduurzaming (deels) financieren.

Verduurzamingshypotheek

Wanneer u uw hypotheek wilt oversluiten omdat u uw woning wilt verduurzamen, dan zijn er flink wat mogelijkheden beschikbaar. Er zijn verschillende regelingen waardoor u extra geld kunt lenen om uw huis te verduurzamen of er wordt gewerkt met lagere rentepercentages mits de extra financiële ruimte gebruikt voor verduurzamingsmaatregelen. Zo wordt geprobeerd om het verduurzamen van woningen te stimuleren.

Boeterente

Het oversluiten van een hypotheek kan niet zomaar. Dit omdat u bepaalde hypotheekafspraken heeft gemaakt. U kunt de oude hypotheek wel afkopen, maar daar staat een boete tegenover. De hoogte van deze boete is afhankelijk van de afspraken die u heeft gemaakt. Toch kan het interessant zijn om de hypotheek over te sluiten ondanks de boeterente.

Is oversluiten de juiste keuze?

Het oversluiten van uw hypotheek kan financieel voordelig voor u zijn. Maar er zijn een aantal variabelen waarmee rekening gehouden moet worden zoals: de boeteclausule, de looptijd van de hypotheek, de hoogte van de rente en de nieuwe hypotheekvorm waar u voor kiest. Er is geen standaardoplossing, elke situatie is anders. Een hypotheekadviseur van Gana Adviesgroep staat u hierin graag bij.

Advies voor het oversluiten van uw hypotheek

Wilt u graag weten of het voordelig is om uw hypotheek over te sluiten? Maak nu een afspraak bij de hypotheekadviseurs van Gana Adviesgroep. Wij staan voor u klaar met goed advies voor uw situatie.

Download de informatiesheets

Ik wil mijn hypotheek oversluiten