Ik wil mijn gehuurde pand verbouwen

U huurt een pand waarin uw bedrijf gevestigd is. U wilt graag wat aanpassingen doen om uw bedrijfsactiviteiten nog beter tot uitvoering te kunnen brengen. Deze verbouwingen worden vaak door de verhuurder bekostigd, maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk of kiest u ervoor om de verbouwing zelf te betalen. Door te verbouwen vergroot u uw kansen van uw bedrijf. Maar deze aanpassingen hebben mogelijk ook gevolgen voor uw verzekeringen.

Verbouwen verhoogt de waarde

Wanneer u besluit om in een bedrijfspand aanpassingen door te voeren, zorgt dit ervoor dat de winkel of het kantoor meer waard wordt. Zolang dit in overleg gaat met uw verhuurder profiteert u dus beide van de waardevermeerdering. Het is belangrijk dat u dit altijd in overleg met uw huurbaas uitvoert. Want naast de waardevermeerdering kan het ook zijn dat dit voor de huurbaas gevolgen heeft voor de verzekering.

Opstalverzekering voor de verhuurder

Als huurder hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten voor het pand welke u huurt. Deze verzekering wordt normaliter door de verhuurder afgesloten. Als huurder heeft u wel een inboedelverzekering waarmee u uw inrichting heeft verzekerd. Wanneer er aanpassingen gedaan worden in het bedrijfspand dan is het wel verstandig om na te gaan of de verhuurder een opstalverzekering met huurdersbelang heeft afgesloten. Het verzekeren van huurdersbelang zorgt ervoor dat bij schade ook de aanpassingen worden meegenomen in de vergoeding. Met andere woorden, door het huurdersbelang te verzekeren, verzekert u het bedrag dat u heeft geïnvesteerd.

Huurdersbelang verzekering

Heeft uw verhuurder geen huurdersbelang in zijn verzekering meegenomen? Dan is het zaak dat u dit zelf doet via uw eigen verzekeraar. Bij sommige verzekeraars is het huurdersbelang standaard tot een maximumbedrag meeverzekerd. Voor u start met de verbouwing van uw gehuurde bedrijfspand dient u dus een aantal belangrijke zaken te regelen. Huurt u een bedrijfspand en wilt u deze verbouwen? Informeer bij uw zakelijk adviseur van Gana Adviesgroep of u dit huurdersbelang zelf zal moeten verzekeren. Onze adviseurs helpen u graag.

Ik wil mijn gehuurde pand verbouwen