Werknemersschadeverzekering

Werknemersschadeverzekering

Een ongelukkige val waarbij een werknemer zijn bril kapotgaat tijdens het bedrijfsuitje of een auto-ongeluk tijdens het woon-werkverkeer met de eigen auto waardoor deze total loss raakt. Dit zijn beiden situaties waarbij uw werknemer zelf opdraait voor de herstelkosten van de schade. Dit kan grote gevolgen hebben wanneer uw werknemer deze kosten eigenlijk niet kan dragen. Als werkgever kunt u uw personeelslid hiertegen beschermen door te kiezen voor een werknemersschadeverzekering.

Wat wordt er vergoed door een WSV?

Een werknemersschadeverzekering (WSV) vult de standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de gebruikelijke verzekeringen of voorzieningen aan wanneer deze geen (volledige) dekking bieden. Het is een vangnet voor de kosten die niet vergoed worden bij een werk gerelateerd ongeval. Een WSV keert een schadebedrag uit wanneer de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de schade niet dekt. De geleden, aantoonbare personen- en/of zaakschade wordt gedekt volgens de aanwijzingen die de Hoge Raad geeft om zorg te dragen voor een behoorlijke verzekering als juiste invulling van ‘goed werkgeverschap’.

Waarom een werknemerschadeverzekering afsluiten?

Als werkgever wordt u steeds vaker verantwoordelijk gehouden voor de kosten als gevolg van ongevallen van werknemers. Ook wanneer deze niet op het eerste gezicht direct met werk te maken hebben. Door uitspraken van de Hoge Raad moeten werkgevers steeds vaker een gedupeerde werknemer tegemoet komen op grond van ‘goed werkgeverschap’. Zelfs wanneer de werkgever niet in de gelegenheid is geweest om maatregelen te treffen die het ongeval hadden kunnen voorkomen. Uw bedrijf kan grote schade oplopen wanneer u verantwoordelijk wordt gehouden voor een schade die op het eerste gezicht niet werk gerelateerd is. Een WSV beschermt u tegen deze kosten en helpt uw werknemer.

Meer weten over: Werknemersschadeverzekering?

Wat is een werknemersschadeverzekering?

Een werknemersschadeverzekering is een aanvullende verzekering. Het is onderdeel van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dat uw bedrijf beschermt tegen onnodig hoge kosten wanneer een werknemer schade oploopt tijdens het werk of werk gerelateerde activiteiten.

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een werknemersschadeverzekering?

Allereest moet u goed kijken naar de hoogte van het verzekerde bedrag. Probeer samen met een adviseur van Gana Adviesgroep de risico’s binnen en rondom uw bedrijf in kaart te brengen. Aan de hand daarvan kan bepaald worden hoe hoog het verzekerde bedrag moet zijn. Een werknemersschadeverzekering overlapt niet met de standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Toch is het belangrijk om te kijken of er geen dubbele dekking is met andere verzekeringsproducten. Een adviseur van Gana Adviesgroep kan u hier duidelijkheid in geven.

Voor wie is een WSV?

De werknemersschadeverzekering is er voor alle Nederlandse werkgevers. U beschermt hiermee niet alleen uw bedrijf, maar vooral uw werknemers. Als werkgever bent u de verzekeringsnemer en uw werknemers zijn de verzekerden. Bij een werknemersschadeverzekering zijn niet alleen uw fulltime en parttime werknemers verzekerd, maar ook de uitzendkrachten, stagiaires en zelfs vrijwilligers. Zo biedt u iedereen binnen uw bedrijf extra zekerheid.

Een werknemersschadeverzekering afsluiten?

Wilt u weten wat een WSV voor uw bedrijf kan betekenen en hoe u uw werknemers het beste kunt beschermen? Maak een afspraak met een zakelijk adviseur van Gana Adviesgroep in Nijmegen. Wij helpen u graag met goed advies op het gebied van bedrijfsverzekeringen.

De voordelen van een werknemerschadeverzekering

Veelgestelde vragen Werknemersschadeverzekering

Ik heb al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heb ik dan een werknemersschadeverzekering nodig?

Een werknemersschadeverzekering is een aanvulling op de standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is een vangnet voor de kosten die niet worden vergoed door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij een ...

Wanneer mijn werknemer in het buitenland schade oploopt tijdens een zakenreis, is dat ook verzekerd via de werknemersschadeverzekering?

Ja, dat kan onderdeel van de werknemersschadeverzekering zijn. Omdat dit de WSV een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het goed om dit te overleggen ...