Fraude- en geldverzekering

Een directeur die fraude pleegt, een zakenrelatie die de facturen niet betaalt of een werknemer die een greep uit de kassa heeft gedaan. Zomaar een aantal voorbeelden van zaken die u als ondernemer mee kunt maken en waarbij uw bedrijf risico loopt. Afhankelijk van de hoogte van de fraude kan de impact grote gevolgen hebben voor een onderneming. Met een fraude- en geldverzekering kunt u die schade beperken. Lees alles over deze zakelijke verzekering.
 

Wat wordt er vergoed door een fraude- en geldverzekering?

Een fraude- en geldverzekering is er om de schade van een diefstal, fraude, verduistering en schade aan eigendommen te vergoeden. Dit kan geld zijn, maar ook waardepapieren vallen onder deze verzekering. Daarbij bestaat er de mogelijkheid om schade welke is ontstaan door fraude en bijvoorbeeld het stelen van bedrijfsgegevens mee te verzekeren. Ook kosten als gevolg van de fraude zoals data recovery en gerechtelijke procedures zijn onderdeel van de verzekering.

Waarom een fraude- en geldverzekering afsluiten?

Onze wereld wordt steeds digitaler en dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen fraude proberen te plegen. Waar het frauderen vroeger allemaal fysiek plaatsvond, is het nu steeds vaker digitale fraude die voor problemen zorgt. De digitale afstand zorgt ervoor dat criminelen veel vaker en groter toeslaan dan voorheen. Zo zien we een flinke toename in vormen van identiteitsfraude die ervoor zorgen dat bedrijven grote schades oplopen. Dat maakt een fraudeverzekering voor u als bedrijf zeer belangrijk.

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een fraude- en geldverzekering?

Een fraude- en geldverzekering heeft verschillende dekkingen. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Meer weten over: Fraude- en geldverzekering?
  • Transportdekking – Zo zijn de waardepapieren en het geld verzekerd tijdens transport.
  • Verblijfsdekking – Een dekking waarbij u verzekerd bent tijdens openings- of kantooruren op een verzekerde locatie.
  • Brandkastdekking – Hierbij bent u verzekerd van diefstal uit de brandkast of kluis. Hier vallen ook brand, ontploffing, blikseminslag en vliegtuigrampen onder.
  • Nachtkluisdekking – Zelfs een nachtkluis van een bank is niet altijd veilig. Heeft u veel geld of waardepapieren in een nachtkluis, dan is deze dekking voor u.
  • Valsgelddekking – Wanneer u in uw onderneming veel fysiek geld ontvangt, dan is dit een belangrijk onderdeel van de verzekering. In sommige ondernemingen is het niet mogelijk om al het geld na te kijken. Deze dekking is dan zeer belangrijk.
  • Fraude dekking – In dit geval bent u verzekerd tegen verduistering, valsheid in geschrifte, bedrog en oplichting.

Kijk goed welke dekkingen van toepassing zijn op uw onderneming zodat u de juiste keuzes maakt binnen de fraude- en geldverzekering.

Meer informatie      

Bij het afsluiten van een fraude- en geldverzekering zijn er veel belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden. U wilt uw onderneming goed beschermen, zonder hierbij onnodige extra zaken te verzekeren. Maak daarom nu een afspraak met een adviseur van Gana Adviesgroep. Wij geven u duidelijkheid welke dekkingen voor u belangrijk zijn en hoe u uw bedrijf veilig houdt.

De voordelen van een fraude- en geldverzekering

Veelgestelde vragen Fraude- en geldverzekering

Mijn werknemer heeft geld en bedrijfsinformatie gestolen, wat nu?

Wanneer u een fraude- en geldverzekering heeft afgesloten wordt u hierbij geholpen. Dit is ook afhankelijk van de dekking waarvoor u heeft gekozen. Wilt u ...

De penningmeester van onze vereniging heeft geld doorgesluisd naar zijn eigen rekening, kunnen wij hier nog iets aan doen?

Wanneer u een fraude- en geldverzekering heeft afgesloten dan wordt is dit gedekt en krijgt u hulp. Zorg ervoor dat u een fraude- en geldverzekering ...