Ik heb een bedrijfsauto gekocht

Het kopen van een bedrijfsauto is een mooie stap. Uw bedrijf is aan het groeien. Een bedrijfsauto zorgt voor een grote mate van vrijheid om verder te ondernemen, maar het betekent ook dat u ervoor moet zorgen dat er belangrijke zaken geregeld worden binnen uw administratie. Allereerst moet u een zakelijke autoverzekering afsluiten voor de bedrijfsauto. Uw adviseur van Gana Adviesgroep helpt u hier graag bij.

Autoverzekering verplicht in Nederland

Het is in Nederland verplicht een auto te verzekeren. Deze wettelijke verplichting betekent dat u zonder autoverzekering niet met de auto de openbare weg op mag. Als eigenaar van de bedrijfsauto bent u verplicht een verzekering af te sluiten. Deze verzekering moet alle schade dekken die uzelf, of de bestuurder van de auto, in het verkeer aan andere voertuigen of personen toebrengt. Met deze verplichte autoverzekering wordt ervoor gezorgd dat alle verkeersdeelnemers de garantie krijgen dat ze een schadevergoeding ontvangen wanneer ze, door de schuld van een andere verkeersdeelnemer, schade ondervinden.

Keuze voor de juiste autoverzekering

De verplichte autoverzekering is een zogenaamde WA-verzekering: Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hierbij zijn alleen de kosten gedekt waarvoor de bestuurder van de auto aansprakelijk is. Dit betekent dat de schade aan uw eigen auto niet is gedekt. Wanneer u ook die schade gedekt wilt hebben, dan moet u de autoverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een WA beperkt casco of allrisk autoverzekering. Bij deze aanvullende dekkingen zijn de leeftijd en de dagwaarde van uw auto van belang.

Extra aanvullende verzekeringen afsluiten

Naast de aanvulling in de dekking voor schade aan uw eigen auto kunt u ook kiezen voor een aantal andere extra aanvullingen zoals: ongevallenverzekering inzittenden, schadeverzekering inzittenden en pechhulpverzekering. Een bedrijfsautoverzekering is vaak duurder dan een personenautoverzekering. Dit komt omdat er vaak meer kilometers mee gereden worden dan een personenauto en er meerdere bestuurders mogelijk zijn. De kosten van een zakelijke autoverzekering zijn wel fiscaal aftrekbaar. Wanneer u als bedrijf BTW verrekent, dan is er nog een voordeel. In dit geval kunt u de auto verzekeren op basis van de cataloguswaarde zonder BTW.

Hulp bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering          

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf en bedrijfsauto? Uw adviseur van Gana Adviesgroep helpt u graag met het beantwoorden van al uw vragen. Neem vandaag nog contact op met Gana Adviesgroep en wij sluiten de zakelijke autoverzekering af die past bij uw situatie.

Ik heb een bedrijfsauto gekocht